محمد خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان به ماده ۲۲ و ۲۷ قانون هوای پاک در خصوص کمربند سبز به لزوم توسعه کمربند سبز اهواز اشاره کرد و گفت: در ماده ۲۲ قانون هوای پاک، شهرداریهای شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر جمعیت موظفند با همکاری وزارت نیرو و ادارات منابع طبیعی شهرستان، سرانه فضای سبز خود را حداقل به پانزده مترمربع برسانند.
او افزود: تولید و تأمین نهال مورد نیاز (گونههای با نیاز آب کم، مقاوم و بومی) برعهده ادارات منابع طبیعی و عملیات کاشت، نگهداری و بهرهبرداری برعهده شهرداریها است.
معاون هماهنگی امور استانداری خوزستان گفت: وزارت نیرو موظف به تأمین منابع آب مورد نیاز از محل پساب شهر ذیربط، مشروط به استفاده از روشهای نوین آبیاری توسط شهرداری است.
آقای خانچی ادامه داد: از آنجا که مطالعات کمربند سبز اهواز از سال ۹۸ تاکنون به روز رسانی نشده است لزوم به روزرسانی مطالعات با فوریت در اولویت کاری قرار گیرد و همچنین شهرداری اهواز با شناسایی فضاها و مکانهایی که جز کمربند سبز محسوب میشود و مشکلات مالکیتی ندارد تدابیر الحاق به کمربند و واگذاری به شرکتهای صنعتی را انجام دهد.
او در ادامه به نحوه اجرای کمربند سبز اشاره کرد و گفت: نبود تنوع گیاهی لازم از جمله انتقادات بهحق در خصوص کمربند سبز اهواز است، لذا تنوعبخشی به این حوزه یکی از مواردی است که باید به آن توجه گردد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خوزستان با اشاره به توانمندی شرکتهای دانش بنیان در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی و بالابودن سطح علمی و فناوری مراکز علمی استان در حوزه آب و کشاورزی افزود: بهرهگیری از شرکتهای دانشبنیان، یکی از اقدامات موثر و الزامی در اجرای کمربند سبز است، کمبود آب خام برای آبیاری کمربند سبز زمینهساز مشکلاتی شده که با استفاده از طرح پیشنهادی شرکتهای دانشبنیان و تصفیه پساب و فاضلاب، آب خام مورد نیاز کمربند سبز تأمین میشود.